Sosyal Medya

Güncel

Sinan Genim İstanbul’un hikayesini anlattı

Sabancı Üniversitesi, İstanbul Buluşmaları adı altında seri konferanslar düzenliyor. İlk konferansta Prof. Dr. Mimar Sinan Genim, dünden bugüne boğaz köylerinin değişim sürecini ele aldı.



Rumeli Hisarı, Bebek, Emirgan, Çengelköy, Kanlıca, Ä°stanbul boÄŸazına eÅŸsiz güzelliÄŸini veren kıyılar bir konferansa konu oldu. BoÄŸaziçi’ni her yönüyle ele alan konferans ‘BoÄŸaziçi BuluÅŸmaları’ adı altında düzenlenen serinin bir parçası.

Farklı periyotlarla sürmesi planlanan konferans serisine Sakıp Sabancı Müzesi ev sahipliÄŸi yaptı. Konular arasında “BoÄŸaziçi’nde Müzik”, “Edebiyat ve Resim’den”, “BoÄŸaziçi’nin Koruları ve AÄŸaçları”na kadar birçok baÅŸlık var. Konferanslarla; dünden bugüne boÄŸaz köylerinin deÄŸiÅŸim süreci ve BoÄŸaziçi'ne dair konularda yanlış yorumlanan bilgilerin deÄŸiÅŸtirilmesi de hedefleniyor.

BoÄŸaziçi BuluÅŸmaları serisinin ilki; Prof. Dr.Sinan Genim’in ‘Ä°stanbul Hikâyesi’ baÅŸlıklı konferansı ile baÅŸladı. Programda prehistoryadan bugüne Ä°stanbul'un deÄŸiÅŸimi seyyahların çizdiÄŸi gravülerler ve osmanlının son dönemlerinde çekilen siyah beyaz fotoÄŸraflarla ele alındı.

BoÄŸaziçi'nin saklı hazinelerini gün yüzüne çıkartmayı ya da az bilinen yönlerine vurgu yapmayı hedefleyen konferans dizisi 3 aylık periyotlarla düzenlenecek. 2017 yılının Haziran ayına dek sürmesi planan BoÄŸaziçi BuluÅŸmaları çerçevesinde BoÄŸaziçi’nin yalıları, evleri, çeÅŸmeleri ve daha birçok konu da ele alınacak.

Kaynak: Kuzey Haber Ajansı

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.